Lean Escape -koulutus – miksi ja kuinka se syntyi:

Yli kolme vuotta sitten aloin miettiä miten pystyisimme hyödyntämään pakopelejä useammalla tavalla. Olin varma, että niistä on muuhunkin kuin viihteeseen ja iloiseen yhdessä tekemiseen. Halusin rakentaa palvelun, joka on helposti lähestyttävä, hauska ja josta olisi oikeasti hyötyä omalle tiimille. Kannatan intohimoisesti uusia oppimisen muotoja ja olin varma, että pystyisimme rakentamaan pakohuoneiden ympärille uudenlaisen oppimisympäristön. Toimivan, suositun ja hauskan tuotteen päälle on hyvä kehittää uutta.

Liiketoimintamme laajentumisen ja toimipisteiden laadun parantamisen jälkeen aloin etsiä kumppania täysin uuden konseptin toteuttamiseksi. Minulla oli selvä visio palvelusta, joka hyödyntäisi pakohuoneidemme uniikit mahdollisuudet henkilöstön koulutuksessa. Löysin tähän kumppanuuteen Aleksiksen, Jaakon ja SmoothTeamin. SmoothTeam on tamperelainen yritys, joka tuottaa pelillistettyjä simulaatioita tiimin rakentamiseksi ja kehittämiseksi. Osaamisemme yhdistelmä oli täydellinen!

Heidän kanssaan suunnittelimme täysin uudenlaisen konseptin, jossa pakohuone on keskeisessä roolissa tiimin kehittämisharjoituksessa. Voimme jättää perinteiset innostamis- ja luottamusleikit tekemättä, koska meillä on jotain paljon parempaa – pakohuoneet! Pakohuone soveltuu käytännössä kaikille lihaskunnosta ja vaatetuksesta riippumatta. SmoothTeamin kanssa kehitettyjen työkalujen avulla voimme käyttää pelillistettyjä elementtejä koko koulutuksen ajan.

Tutkimme omia asiakasryhmiämme, jotka ovat pystyneet onnistuneesti pakenemaan huoneistamme. Huomasimme, että heitä yhdistävät tietynlaiset ominaisuudet. Analysoimme dataa ja löysimme vastauksen. Ryhmät, jotka onnistuvat ratkomaan monitahoiset pulmamme, jakavat samoja ominaisuuksia kuin ketterät organisaatiot, esimerkiksi:

  • He jakavat yhteisen päämäärän, mutta yksilö voi ottaa vastuun omasta tekemisestään.
  • Heillä on jäseniä jotka tuottavat ideoita ja jäseniä jotka analysoivat kerättyä tietoa.
  • Ryhmät etenevät aktiivisesti eivätkä pelkää yrittää eri vaihtoehtoja.

Lean Escape -koulutuksemme tunnistaa näitä ja lukuisia muita ominaisuuksia tiimistänne, jolloin opitte tuntemaan toisenne paremmin. Koulutus paljastaa, miten kolleganne mieluiten työskentelevät ja kuinka tiiminne on ryhmittynyt näiden ominaisuuksien ympärille. Jokainen tiimi tarvitsee näitä ominaisuuksia – oli se ketterä tai ei. Yhdessä saamme paljastettua nämä piilevätkin vahvuudet ja voitte yhdessä tehdä parempia päätöksiä siitä, miten tiiminne toimii.

 

Koulutuksen etuja ovat esimerkiksi:

  • Tiimin parempi roolitus
  • Päätöksentekokyvyn parantuminen
  • Laatikon ulkopuolisen ajattelun lisääntyminen
  • Paineen alla työskentely

Ai niin, se on myös todella hauskaa!

 

Asiakkailta kuultua
Sentraali: “Mun mielestä tää oli sairaan hauskaa!”
Fagerhult Oy: “Iso asia saatu viihdyttävään pakettiin.”

 

Jos haluatte tietää lisää, ottakaa yhteyttä!

Sovitaan tapaaminen tai varataan suoraan koulutus tiimillenne.

Ville Salonen
Toimitusjohtaja
Room Escape Finland Oy
ville@roomescape.fi
www.roomescape.fi